BIOGRAFIE / DISCOGRAFIE

Een blik op het leven van Jason Bradley.

Hoe het allemaal begon en hoe hij gaandeweg de harten veroverde van z'n fans!

Jason Bradley werd geboren op 26 februari 1978. Op 8-jarige leeftijd kreeg hij al privé accordeon-les en al vlug deed hij optredens voor verschillende verenigingen. Op 18-jarige leeftijd had hij de smaak te pakken om naar het buitenland te vertrekken. In het zonnige Mallorca leerde hij het vak van entertainer helemaal kennen. Hij werkte er als entertainer in verschillende hotels en leerde er alle kneepjes van het vak.
Al gauw werd hij gepromoveerd tot supervisor en was hij verantwoordelijk om entertainers op te leiden en animatie programma’s te organiseren in de hotels.

Maar hij wou nog een stap verder gaan, namelijk zingen! Hij leerde een zangprofessor kennen, de Duitser Wolfang Adamson, een man die eigenlijk op rust is op Mallorca. Na overleg Besloot Wolfgang dat hij Jason zou klaarstomen om op te treden in hotels met een “One Man Show”. Hij wist er alle Engelstalige toeristen te entertainen met covers van Engelbert Humperdinck, Elvis Presley, Frank Sinatra, Dean martin, Neil Diamond enz.. voor ieder wat wils! Zijn agenda geraakte al snel volgeboekt!

Tijdens de winterperiode kwam Jason op bezoek naar België en ook hier werd hij geliefd met zijn Engelstalige crooners. Hoe langer hij in België bleef, hoe meer werk er binnenkwam en hoe meer aandacht hij kreeg van de pers. Dus werd er enkele jaren later besloten om toch voor eigen publiek te gaan werken en dit terug in z'n eigen land, België.

Kort nadien bracht hij z'n eerste CD single uit: “Palma De Mallorca”, een lied geschreven over zijn leven in Mallorca. Er ontstond direct een trouwe fanclub... alles ging razendsnel:

- In 2006 kreeg hij een mooie reportage op VTM in Jan en Alleman.
- In 2007 brengt hij mooie waltz uit met als titel “Jij bent als de zon voor mij”, geschreven en gecomponeerd door Peter Keereman.
- In 2008 brengt hij een full album uit met zijn grootste favorieten.
- In 2009 sluit hij een contract af met GAME RECORDS waarbij hij de single "Amor Amor" uitbrengt .
- In 2012 brengt hij een prachtig full album uit met Andy Free: een CD met Duitstalige covers waar hij een mooie Nederlandstalige tekst op schreef. De grootste hit van deze cd was “Vraag Niet” waarmee hij enkele weken te horen was in de top 10.
- In 2014 brengt hij een leuke cover op de markt met als titel “He Jij“ waar hij heel goed mee scoorde, zowel in België als in Nederland. Daar is dan ook een leuke videoclip van opgenomen, die frequent te zien was op Ment TV.
- In 2016 duikt hij de studio in met zijn goede vriend/collega Bandit waar ze een volledig album opnemen met live band. Het resultaat was “Crooners”: een album waarvan er maar liefst 5000 exemplaren werden verkocht!

De agenda bleef maar vollopen en ondertussen, na al die jaren, is Jason Bradley een vaste waarde geworden in de showbizz-wereld en reist hij het land rond om de mensen te entertainen met een mooie showprogramma's.
Zijn videoclips zijn te zien in Nederland op Tv Oranje, in België op Ment Tv en op YouTube.

Het jaar 2019 gaat hij direct al van start met een nieuwe full album “Thats Life”: een verzamel-album met 21 grote hits van onder andere Piet Veerman, Engelbert Humperdinck, Ann Christy, Michael Bubble, Dean Martin, André Hazes en René Froger. Een nieuwe video clip voor “Je Maakt Mij Gek” wordt direct goed ontvangen bij Ment Tv en wordt een rasechte Carnaval Hit!

Maar daar bleef het niet bij... 2019 werd een topjaar!
In februari brengt hij het nummerr “Thats Amore“ uit van Dean Martin in een totaal nieuwe versie. Daarmee komt hij direct in de Vlaamse Top 10 van Ment Tv!
In mei brengt Jason Bradley de grote hit van Eddy Wally “Jou Herken ik Met gesloten Ogen” uit waarvan een prachtige video clip gemaakt werd. Deze scoort heel hoog op Ment Tv voor België en Tv Oranje in Nederland.
In oktober wordt er een grote hit gecoverd van Will Tura: “Helena”. Daarmee behaalt Jason Bradley nog maar eens de Vlaamse top 10 van Ment Tv. Hij staat 5 weken op nr. 1 in de Vlaamse hitlijsten en 3 Weken Radio2!

Ondertussen wordt er verder gewerkt aan nieuwe liedjes en video clips… Er wordt nog heel veel nieuws verwacht in 2020!

Discografie - Singles

Discografie - Full CDVideo clips